healthy hairdresser bussum

SULFAATVRIJ

Wat gebruiken wij in plaats van sulfaten? Natrium Laureth of Lauryl Sulfaten zijn synthetische cellen met reinigende eigenschappen en erg kleine moleculen. Zijn door de huid heen. Hierdoor kan de geiiriteerd raken en de kleur teruglopen. Recentelijk kwam sulfaten negatief in de media, omdat ze schadelijk voor de natuur en kankerverwekkend zouden zijn. Bij Kevin Murphy worden geen sulfaten gebruikt, maar sulfaatvrije oppervlakte stoffen, deze moleculen zijn groter en dringen hierdoor minder irriterend voor de huid. Door de betere kwaliteit loopt de kleur minder snel terug en geeft het meer glans. 

SILICOONVRIJ

Nieuwe technologie heeft uitgewezen dat multi-functionele siloconen gaan vastzitten aan proteïnen of aminozuren. Dit soort siliconen zijn gewichtloos en worden gebruikt in extreem dure huidcrèmes om rimpels te voorkomen. De ingrediënten gaan beschadiging en veroudering van het haar tegen. Ze maken het haar niet vet en bouwen niet op in het haar. Hierdoor zijn ze makkelijk uit te wassen met Kevin Murphy shampoos. Dit is de reden dat wij in sommige producten wel een specifieke type siliconen gebruiken. 

PARABEENVRIJ

Parabenen worden over het alemeen gebruikt als conserveringsmiddelen en voor microbescherming. In het verleden waren verschillende parabenen het belangrijkste ingrediënt in vele producten. Dit mede om het te beschermen tegen schimmel, bacteriene en gist. Dit is belangrijk, want zonder parabenen zouden deze producten een gevaar voor jouw gezondheid kunnen zijn. Recentelijk kwamen parabenen negatief in het nieuws; ze zouden kankerverwekkend en voor milieuproblemen kunnen zorgen. Bij Kevin Murphy gebruiken wij daarom essentiële oliën, omdat dit een goed alternatief is voor parabenen. Wij zorgen er altijd voor dat deze veilig zijn voor jou en het milieu.