Coily haartype

Wist je dat je bij Elements Hair and Health Experience terecht kunt voor al je vragen rondom kroeshaar, het coily haartype?

 

We lichten hieronder graag uit welke producten hier speciaal geschikt voor zijn. Mocht je toch nog vragen hebben, wend je dan zonder aarzeling tot onze coily haarspecialist Rosita!  

 

Coily staat voor kroeshaar met een
S-vormig krulpatroon, alsof het haar rond een eetstokje is gewikkeld.

 

Of het nu dik of fijn is, vrijwel al het het haar dat onder type 4 valt is kwetsbaar en misschien wel het kwetsbaarste van alle haartexturen!

 

Ga bij fijn haar voor REPAIR-ME.WASH & REPAIR-ME.RINSE plus RE.STORE als treatment of co-wash.

 

Deze haartextuur is perfect voor Wash & Wear-kapsels. Het komt daarbij aan op de juiste balans tussen vocht van binnen en van buiten. De truc is de vochtbalans in het haar op peil te houden en het tegelijk te beschermen.

Tips voor coily hair

Probeer eens RE.STORE, gevolgd door EASY.RIDER bij dikker haar. Bij fijn haar is YOUNG.AGAIN je beste vriend. En geloof het of niet, maar SUPERGOO is een geweldige optie om de krul van voldoende hold en hydratatie te voorzien. Je werkt het makkelijk door je haar en kunt het vervolgens aan de lucht laten drogen. Gebruik gezien het kwetsbare karakter van type 4 altijd HEATED.DEFENSE als je je haar met hitte stylet.


More Coily haartype

Type More Coily is te herkennen aan zigzaggende krullen.

 

Voor een natuurlijke bos krullen is ‘twisten’ een populaire techniek om de krul te definiëren en accentueren.

 

Gebruik hiervoor een product met een hars of gelbasis, zoals BODY.BUILDER of HAIR.RESORT. Dat geeft je krullen vorm en hold en vermindert tegelijk natuurlijke pluis.

 

Treatments zijn hier erg belangrijk. Je kunt ze zelfs in het haar laten zitten terwijl het opdroogt.

Tips voor More coily haar

Gebruik bijvoorbeeld een intensief hydraterend masker als YOUNG.AGAIN.MASQUE. Breng dan je gewenste stylingproduct aan en twist de krullen rond je vingers. Laat je krullen terwijl je haar droogt met rust. Gebruik eventueel een extra dosis voor hydratatie nog YOUNG.AGAIN DRY CONDITIONER, om pluizen tegen te gaan.

Much More Coily haartype

Hier gaat het om de strakste en kwetsbaarste krullen in het spectrum.

Het haar breekt ontzettend snel als het te ruw of te vaak kamt.

 

Het regelmatig verzorgen met intensief hydraterende producten is een must.

 

Wat de ingrediënten in KEVIN.MURPHY-producten betreft zijn dingen die de elasticiteit verbeteren, zoals Sheaboter, Monoï-olie en rijke vetzuren, de beste optie.

 

De HYDRATE-lijn of YOUNG.AGAIN zijn hiervoor perfect.

Tips voor More coily haar

KILLERS.CURLS is een geweldig product om je krul een mooie vorm te geven. Hydratatie is voor deze krul het belangrijkste. Wanneer je haar wat fijner is, is de LEAVE-IN.REPAIR en UN.TANGLED ook het proberen waard.

Rosita's favoriete producten voor More Coily haar

ROSITA ADVISEERT 

 

Haal nooit hardhandig een kam door More Coily haar, zeker niet waar het erg in de knoop zit. De ergste knopen kun je wel met behulp van een kam uit het haar halen, maar het beste is toch dat je met jouw vingers het haar grotendeels knoop-vrij maakt en dan in handelbare delen verdeeld.

 

Gebruik voor elk deel een detangler zoals bijvoorbeeld de KEVIN MURPHY UN.TANGLED. Dat is een leave-in conditioner spray die sterk hydrateert. LEAVE-IN.REPAIR is ook een fijn product en kan je hiervoor ook gebruiken.

 

Begin altijd met uitkammen aan het uiteinde van het haar en werk stukje bij beetje naar de hoofdhuid toe. Gebruik altijd een kam met wijd uitstaande afgeronde punten.

Zet de kam eerst met de voorste tand van de kam in de knoop en maak kleine bewegingen naar het uiteinde van het haar om de knoop los te halen.  Daarna kan je het uitgekamde haar deel voor deel twisten.

Curly typen:

De krullen die hier benoemd zijn vind je hieronder; 4A. 4B en 4C (de afbeeldingen aan de meest rechterzijde).