Haarverzameling

 

Verzamelingen zijn er in allerlei soorten, maar wist je ook dat er haar wordt verzameld? Niet het meest voor de hand liggend, wel voor Elements Hair Experience!

 

Zoals je weet hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het zou het mooiste zijn als we dit handelen ook op een economisch en efficiënte wijze kunnen uitvoeren. Met een nieuwe aanpak, is het voor ons mogelijk om onze visie en aanpak omtrent duurzaamheid ook op praktische en haalbare wijze uit te voeren.

 

Van haar tot textiel

Kun je haar recyclen? Wat als dat mogelijk is? In Europa alleen al gaat het jaarlijks om een volume van 72 miljoen kilo. De vraag stellen is hem beantwoorden; het kan en daar dragen we graag een haartje of wat aan bij.

 

Van haren naar garen

Menselijk haar is bij uitstek geschikt om als afbreekbaar alternatief synthetische stoffen te vervangen. Niet alleen is het door de eeuwen heen inmiddels een bewezen dat het de omgeving niet schaadt. Polyester breekt pas na 200 jaar af!

 

Haarvezels zijn zeer absorberend en isolerend.Voor welke toepassing is het dan zeer geschikt? Wanneer dit tot een grondstof te verwerken is waar het het grootste verschil kan maken.

 

Daarmee is het ideaal voor warme truien en bijvoorbeeld winterjassen. En denk je dat dat misschien wat ongebruikelijk is…onze verre voorouders wisten zich al warm te houden, weliswaar met dierenhuiden en -haren.

 

Kleuringen

Alle kleuringen die wij voor onze klanten verzorgen genereren een vorm van afval.
Onze aanpak is erop gericht om dit afval tot een minimum te beperken en zo efficiënt mogelijk te recylcen. Zonder bovendien onnodige uitstoot en verwerking te veroorzaken. Het betekent wel dat we vaak een grotere afvalophoping hebben dan we wensen, maar dat is dan het offer wat wij graag brengen.

 

Aluminium
Een veelgebruikt verpakkingsmateriaal in onze salon is aluminium. Aluminium wordt op een intensieve wijze geproduceerd, waardoor het zonde is als dit inderdaad op de afvalstapel belandt zonder te pogen dit te recyclen. Het mooie van aluminium is echter dat je het oneindig kunt recyclen, mits het goed wordt ontsmet en daarmee vrij van chemicaliën. Uiteraard vergt dit een behoorlijke inspanning van ons om het materiaal zo goed mogelijk te scheiden, in te zamelen en op de juiste manier aan te bieden bij de verwerker.