curly haartype

Wist je dat je bij Elements Hair and Health Experience terecht kunt voor al je vragen rond krulhaar? We lichten hieronder graag uit welke producten hier speciaal geschikt voor zijn. Mocht je toch nog vragen hebben, wend je dan zonder aarzeling tot onze krullenspecialist Rosita

 

Curly is het type krul dat je kunt herkennen aan S-vormige krullen die in losse lussen vallen. Dit noemt men ook wel type 3A.


Wanneer je dit type haar droog door borstelt, kan dit er pluizig uit komen te zien.

Soms kunnen deze krullen daarom wat extra volume en veerkracht gebruiken.

Dat kan met de producten uit de THICKENING-lijn van Kevin Murphy.

Tips voor curly hair

Kevin Murphy heeft een krullenlijn in zijn collectie waarmee je krullend haar perfect kunt behandelen en verzorgen. KILLER.WAVES en KILLER.CURLS zijn producten waarmee je jouw krullen meer body geeft. Daarnaast voorkom je dat je krullen gaan pluizen. EASY.RIDER is eventueel ook heel geschikt om in je punten aan te brengen tegen pluizen. 


More Curly haartype

De meer Curly-krullen zijn qua omtrek vergelijkbaar met die van een potlood. Het haar valt vanaf de aanzet en heeft volume ongeacht de dichtheid.

Om deze karakteristieke spiraalvorm erin te houden, is voldoende hydratatie een must.

 

De producten uit de REJUVENATE-lijn werken hier fantastisch voor!

De producten helpen de vochtbalans op peil te houden en bieden bescherming tegen pluizen en vocht in de lucht.

De verschillende haartypen van steil, slag, golvend, curly, coily en more coily
De verschillende haartypen van steil, slag, golvend, curly, coily en more coily

Tips voor More Curly haar

Houd het pluizen van je haar onder controle met de YOUNG-AGAIN CONDITIONER om je haar op te frissen en BEDROOM-HAIR om fijnere krullen meer volume te geven, zonder je haar te verzwaren. En pluist je haar toch, dan is er altijd nog MOTION.LOTION een ideale optie voor haar dat vraagt om wat extra hydratatie en hold (een perfecte manier om het op zijn plek te houden).

 

Much More Curly haartype

 

 

Dit type krul is te herkennen aan strakke, springerige krullen, alsof ze om een pen zijn gedraaid.

 

Om de vorm van deze pijpenkrullen te behouden, is de juiste verzorgingsroutine cruciaal.

 

Was je haar bijvoorbeeld met de SMOOTH. AGAIN.WASH & SMOOTH.AGAIN.RINSE.

 

Kam je krullen onder de douche door met een speciale textuur kam. Doe dan op handdoekdroog haar een pompje SMOOTH.AGAIN en laat het vervolgens aan de lucht drogen of föhn het voorzichtig droog met een diffuser.

 

Voelt het haar dan nog droog aan, gebruik dan nog een beetje SMOOTH.AGAIN of YOUNG.AGAIN.OIL : werkt fantastisch!

 

Tips voor More Curly haar

KILLERS.CURLS is een geweldig product om je krul een mooie vorm te geven. Hydratatie is voor deze krul het belangrijkste. Wanneer je haar wat fijner is, is de LEAVE-IN.REPAIR en UN.TANGLED ook het proberen waard.

Rosita's favoriete producten voor More Curly haar

Rosita gebruikt RE.STORE als een reinigende treatment omdat ze haar haar niet te vaak wil wassen. Dat maakt het alleen maar droger en haar krul zit dan minder mooi.

 

Zij stylet haar haar zonder hitte en gebruikt na het wassen SMOOTH.AGAIN op vochtig haar. Dat geeft net wat stevigheid en zorgt ervoor dat het haar minder droog aanvoelt.

 

Om een mooie krul te krijgen twist ze het vochtige haar pluk voor pluk en laat het aan de lucht drogen. Twisten van haar haar doet Rosita met een Denman borstel. 

Curly typen:

De krullen die hier benoemd zijn vind je hieronder; 3A. 3B en 3C (de middelste afbeeldingen).